Kako ćete razmjestiti namještaj u vašem domu utječe na to kako energija (qi) kroz njega teče. Želite li razmjestiti namještaj tako da slijedite pravila Feng Shui-a, uzmite u obzir boju i dizajn. Pripazite na to da razmjestite namještaj tako da ne blokira niti mijenja tijek energije. Nema potrebe da nagurate veliku količinu namještaja u prostorije, jer prema Feng Shui-u, namještaj treba mjesta za disanje. Podignite krevet, stolice i sjedeće garniture nekoliko centimetara od poda kako bi qi mogao neometano teći. Oštri kutovi i uglati namještaj mogu poremetiti tijek energije.

Dobro postavljen namještaj vas može zaštititi od neželjene energije koja može ući kroz vrata ili velikog prozora. Postavite namještaj tako da imate dobar pogled na ulaz. Ako to nije moguće, postavite ogledalo tako da u njemu možete vidjeti ulaz. Tako vas nitko neće moći iznenaditi. Ostavite minimalno devedeset centimetara prostora između namještaja (krevet i noćni ormarić, stol i sjedeća garnitura).

Feng Shui kaže da možete razmjestiti namještaj tako da utječete na razne aspekte svog života. Za zdravlje koristite zelenu, crnu i crvenu u istočnom dijelu vašeg doma (tamo gdje izlazi sunce). Postavite biljku te slike potoka, drveća i ribnjaka.

Mjesto gdje obitavaju djeca i obitelj je na zapadu. Tamo ćete koristiti namještaj bijele, tamno plave i žute boje. Ovdje smjestite obiteljske fotografije i igračke te okrugle predmete.

Uređujete li kućni ured ili prostor u kojem radite, postavite ga na sjeverni dio doma ili blizu glavnog ulaza. Ovdje koristite namještaj tamno plave, bijele, crne ili sive boje. Prostor opremite predmetima nepravilnog oblika ili metalnim predmetima.

Prostor za ljubav nalazi se krajnje desno od ulaza u bilo koju prostoriju ili na jugozapadnom dijelu doma. Ovdje ćete koristiti smeđu i žutu te vatrene boje, ružičastu i crvenu, a od predmeta metal i kamenje te kristale.

Za dio doma u kojem se nalazi energija novca koristite zelenu, crvenu ili crnu. Ova energija obitava u jugoistočnom dijelu doma ili krajnje lijevo od ulaza u bilo koju prostoriju. Ovdje ćete smjestiti biljke s okruglim lišćem i oko tegle zavezati crvenu vrpcu. Ispod biljke postavite tri novčića. Važno je da u ovom dijelu doma ne držite džezve kave, električne aparate i biljke sa šiljatim lišćem.

Energija znanja obitava na sjeveroistoku. Ovdje smjestite namještaj bijele, sive, crvene, žute ili smeđe boje. Koristite zemljane materijale i metale. Ovdje možete smjestiti police s knjigama, bilježnice, računala ili kućni ured.

Evo još nekoliko korisnih savjeta. Nemojte postavljati stolice ispod izloženih greda. To može uzrokovati financijsku propast ili bolest. Imate li prostoriju punu niša i uglova, usmjerite tijek energije pomoću boja, svjetla, biljaka i namještaja.

Nije preporučljivo da je dnevna soba direktno na ulazu. Naravno, kod manjih domova ne možete na to utjecati, pa blokirajte ulaz nepoželjne energije tako da pravilno razmjestite namještaj, postavite paravan ili policu s knjigama. Ako je vaša dnevna soba L oblika, nemojte natrpati namještaj u uži dio sobe, a u mračne kutove postavite svjetiljke. Nikako nemojte smjestiti sjedeću garnituru direktno nasuprot vrata jer će primiti punu snagu negativne energije koja ulazi u prostoriju. Imate li posjetitelja koji voli dominirati nad drugima, smjestite ga leđima prema ulazu, što će umanjiti njegovu dominaciju.

Televizor nikako ne smije biti centar pažnje u dnevnoj sobi. Razmjestite namještaj tako da qi može slobodno teći u svakoj prostoriji doma i uživajte u blagodatima pozitivne energije.

 

Vezani članci
%RELATEDPOSTS%